zondag, 14. februari 2010 - 21:05

Man ramt politieauto bij vluchtpoging

Hoofddorp

De politie heeft na een achtervolging op zaterdagavond een 22-jarige Haarlemse automobilist aangehouden voor poging doodslag/zware mishandeling.

De agenten herkenden de bestuurder en wisten dat hij zonder rijbewijs had gereden en vermoedden dat hij dit mogelijk nog deed. De agenten wilden hem aan de kant zetten voor een nadere controle, maar het stopteken werd genegeerd waarna de man er met hoge snelheid vandoor ging. Hierbij reed hij ook over fietspaden richting de Asserweg.

Diverse fietsers en voetgangers konden door weg te springen zichzelf ternauwernood in veiligheid brengen. Een fietsster die de bestuurder nog maar net kon ontwijken, is ten val gekomen en heeft letsel opgelopen. Zij heeft aangifte gedaan.

De Haarlemmer ramde tijdens zijn vluchtpoging een opvallende politieauto met twee agenten erin. Daarna schampte hij een boom en reed weer een fietspad op. De bestuurder reed uiteindelijk een doodlopende weg in bij Lettenburg.

Na een korte achtervolging te voet konden de agenten de Haarlemmer op Edelenburg in zijn kraag vatten. Hij is ingesloten en zal zich dinsdag
16 februari moeten verantwoorden voor de rechter-commissaris. De auto van de verdachte is in beslag genomen.

De politie wil graag in contact komen met getuigen en mensen die door de dollemansrit van deze automobilist in de problemen zijn geraakt en mogelijk schade en/of letsel hebben. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Hoofddorp.
Provincie:
Tag(s):