zondag, 14. februari 2010 - 16:32

Man 'rekent' op eigen manier af in restaurant

Almelo

Politie Twente heeft in de nacht van vrijdag 12 februari op zaterdag 13 februari een 38-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor bedreiging. De man had in een horecagelegenheid aan het Marktplein in Almelo twee medewerkers bedreigd met een vuurwapen en was er vervolgens vandoor gegaan.

De medewerkers hebben de politie gebeld en zijn de man achterna gegaan. Vervolgens konden agenten hem aanhouden. Daarna bleek dat de politie in Deventer op zoek was naar deze man in verband met een bedreiging en beroving bij restaurants aan de Brink en Stromarkt op woensdag 10 en vrijdag 12 februari.

De man heeft vermoedelijk woensdagmiddag 10 februari een restaurant aan de Brink beroofd. De man kwam rond 14.30 uur het restaurant binnen en nuttigde daar een maaltijd. Toen hij anderhalf uur later wilde afrekenen, bedreigde hij de medewerker die hem hielp met afrekenen bij de kassa met een vuurwapen en eiste geld. Hierna liep de man met de buit weg in de richting van de Waag. Omdat alles rustig verliep, hebben de overige gasten van het restaurant niets van de beroving gemerkt.

Pinnen
Vrijdagmiddag 12 februari heeft de man waarschijnlijk in een restaurant aan de Stromarkt personeel bedreigd met een vuurwapen. De man kwam rond 14.30 uur het restaurant binnen en at een maaltijd. Rond 17.00 uur wilde de man afrekenen, maar hij moest daarvoor pinnen bij een bank in dezelfde straat.

Een medewerker zag dat de man de bank echter voorbij liep en sprak hem aan. Vervolgens gaf de man aan te willen pinnen bij een andere bank. De medewerker besloot mee te lopen. Vermoedelijk was het saldo van zijn rekening niet toereikend, want de man kreeg geen geld.

Weer terug in het restaurant, gaf de medewerker aan de politie te willen bellen. Daarop werden hij en een andere medewerker bedreigd met een vuurwapen en ging de man er vandoor.

Aanhouding
Het signalement en de werkwijze van de twee bedreigingen kwamen met elkaar overeen dus de politie gaat er vanuit dat het om dezelfde man gaat. Met behulp van camerabeelden en pingegevens heeft de politie de identiteit van de verdachte achterhaald. Agenten zijn naar zijn woning in Apeldoorn gegaan, maar troffen hem niet aan.

Later die dag werd de man aangehouden in Almelo. Politie Twente rond het onderzoek naar de bedreiging in de horecagelegenheid aan het Marktplein in Almelo af en draagt begin volgende week de verdachte over aan de politie in Deventer.
Provincie:
Tag(s):