vrijdag, 9. juli 2010 - 16:57

Man schiet vogel dood en gooit kadaver naar buschauffeur

Tilburg

Een 50-jarige buschauffeur heeft aangifte gedaan van bedreiging met een vuurwapen. ‘Volgens de chauffeur werd hij vrijdagmorgen op de Ringbaan Zuid door een man bedreigd met een vuurwapen’, meldt de politie vrijdag.

Deze man zou vervolgens mogelijk een vogel dood geschoten hebben en het kadaver in de richting van de bus hebben gegooid. Op aanwijzing van het slachtoffer werd enkele uren later een 47-jarige Tilburger als verdachte aangehouden.

Vrijdagmorgen rond 08.45 uur reed het slachtoffer als bestuurder van een stadsbus vanuit de richting Winckler Prinsstraat richting de Ringbaan Zuid. Vanwege wegwerkzaamheden keerde hij zijn bus. Tijdens deze manoeuvre meldde zich bij de bus een onbekende voetganger die de chauffeur aansprak.

Tijdens het gesprek pakte de voetganger een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn rugzak en dreigde daarmee. De chauffeur besloot op dat moment weg te rijden. Bij het rode verkeerslicht benaderde de verdachte opnieuw de bus. De chauffeur zag dat de man wederom het wapen uit zijn rugzak halen.

Op dat moment hoorde de chauffeur een knal en zag dat de verdachte het kadaver van een vogel opraapte en deze richting de ruit van de bus gooide. De chauffeur trok vervolgens op en reed weg. Na zijn route meldde hij het voorval bij zijn collega's die hem adviseerden de politie in te schakelen en aangifte te doen.

Nadat het slachtoffer aangifte gedaan had zag hij in de omgeving van de Ringbaan Zuid de verdachte lopen. Hij meldde dit de politie die de man, een 47-jarige Tilburger in de Groenstraat arresteerde.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval, met name de passagiers die in de bus zaten, zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):