woensdag, 31. maart 2010 - 14:56

Man steelt op één dag twee keer zelfde lokfiets

Den Haag

De kans dat iemand de loterij wint, is vrij klein. De kans dat iemand een fiets steelt is wat groter, maar dat iemand een lokfiets steelt weer wat kleiner. Nóg kleiner is de kans dat iemand twee keer op één dag een lokfiets te pakken neemt. ‘Toch gebeurde dit dinsdag 30 maart’, meldt de politie woensdag.

Eerste keer
Agenten betrapten een 25-jarige Hagenaar tot twee keer toe bij het stelen van een lokfiets. De lokfiets stond geparkeerd in de Wagenstraat. Rond 17.00 uur kon de Hagenaar de verleiding niet weerstaan en pakte de fiets. Wat hij niet wist, was dat agenten deze fiets in de gaten hielden. Even verderop grepen de politieagenten de man in zijn kraag en namen hem mee naar het politiebureau.

Toen de fietsendief met een proces-verbaal op zak weer op vrije voeten was, liep hij langs de plek waar hij zojuist de fiets had gestolen. En wat zag hij daar? Een fiets, ogenschijnlijk zo voor het grijpen; een lot uit de loterij...

Tweede keer……
Hij liep nog een klein rondje, maar kon de verleiding niet weerstaan. Hij liep terug naar de fiets en ging er als een haas mee vandoor. Twee straten verderop kwam de man erachter dat hij zojuist wéér een lokfiets had gestolen. Dezelfde agenten namen met een glimlach de man voor de tweede keer mee naar het politiebureau.
Provincie:
Tag(s):