woensdag, 7. april 2010 - 14:02

Man uit Deventer vervolgd voor oplichting en witwassen

Deventer

Het Openbaar Ministerie (OM) Zwolle vervolgt een 50-jarige man uit Deventer voor oplichting, witwassen en belastingontduiking. Dit heeft het OM woensdag bekendgemaakt.

In 2009 zijn diverse aangiftes binnen gekomen van gedupeerden, die geld hadden gestoken in projecten van de man, die achteraf niet bleken te bestaan. De verdachte zou persoonlijk, of via zijn B.V. , op deze manier 1 miljoen euro geïncasseerd hebben om het vervolgens te gebruiken voor privé-doeleinden.

De man wist vertrouwen te wekken bij de investeerders vanwege zijn arbeidsverleden in de top van het bedrijfsleven. Hij zou voor drie fictieve projecten geld hebben geïncasseerd.

Het grootste bedrag - 620.000 euro - is door gedupeerden ingelegd in de veronderstelling dat het gebruikt zou worden voor de opzet van een retailbedrijf in China. Daarnaast zou een bedrag van 200.000 euro zijn ingelegd voor de overname van een bedrijf en 180.000 euro zou worden besteed aan de aankoop van aandelen.

Het onderzoek naar de man is gedaan door de Bovenregionale Recherche Noord- en Oost Nederland (BRNON). De verdachte is verhoord en heeft meegewerkt aan het onderzoek.
Provincie:
Tag(s):