donderdag, 3. juni 2010 - 10:02

Man uit Melick rijdt in op agenten

Ittervoort

Een 37-jarige automobilist uit Melick is dinsdagavond op Belgisch grondgebied, voorbij de grens bij Ittervoort, door de Belgische politie aangehouden nadat hij was doorgereden na een aanrijding. De man was op de vlucht geslagen nadat hij in Baexem bij een verkeerscontrole een stopteken negeerde en op een agente was ingereden.

De man uit Melick negeerde in Baexem het stopteken dat hem bij een verkeerscontrole werd gegeven. De automobilist reed hierbij op de agente in en deze kon op het laatste moment opzij springen. De automobilist kreeg het stopteken ter hoogte van Exaeten in Baexem, waar een gecombineerde verkeerscontrole plaatsvond door het Verkeershandhavingsteam en de Belastingdienst. Twee motoragenten reden hierop de vluchtende automobilist na die met een snelheid van zeker 150 km/u over de de Napoleonsweg in de richting van Ittervoort reed.

Bij de rotonde met de Torenweg / Boekenderweg week de verdachte via de berm en het fietspad uit, om een op de rijbaan staande blokkade van wegwerkers te kunnen omzeilen. Via de kern van Ittervoort reed de man een doodlopende straat in om vervolgens te keren en de hem daar tegemoetkomende motoragent bijna van de weg af te rijden. De agent moest een oprit inrijden om de auto te ontwijken. Terug op de Napoleonsweg ging de verdachte richting Belgische grens, waar de achtervolging op besluit van de meldkamer werd gestaakt. Even later hoorden de agenten dat de man in België een doorrijding na aanrijding pleegde en door Belgische collega's is klemgereden en aangehouden. De Nederlandse officier van justitie werd in kennis gesteld van de poging tot doodslag op de agente en de motoragent. De politie onderzoekt waarom de verdachte het stopteken negeerde.
Provincie:
Tag(s):