maandag, 6. september 2010 - 11:10

Man verdacht van 41 inbraken

Nadat in juli een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats door de politie werd gehoord over een vernieling, bekende hij vervolgens een reeks inbraken in de regio.

Na uitgebreid verhoor en nader onderzoek verdenkt de politie de man van 41 inbraken en diefstallen die gepleegd zijn in de periode 2002 t/m 2010. Zo wordt hij verdacht van 12 woninginbraken gepleegd in Amersfoort, Hoogland, Leusden en Bunschoten-Spakenburg. Daarnaast is hij verdachte voor 23 inbraken in bedrijven, horecagelegenheden en scholen in Amersfoort, Hoogland, Leusden, Baarn en Bunschoten-Spakenburg en vier autodiefstallen in Amersfoort.

De verdachte vernielde ruiten en deuren om in woningen of bedrijven in te breken. Ook door in te sluipen of met behulp van een valse sleutel zag hij kans om te stelen. De destijds gestolen buit betrof onder andere geld, computerapparatuur, televisies, geluidsapparatuur, sieraden en auto’s.

De verdachte legde een uitgebreide bekennende verklaring af. Hij zit in voorarrest. De politie zal het dossier afronden en overdragen aan het openbaar ministerie.
Provincie:
Tag(s):