donderdag, 25. februari 2010 - 21:11

Mandemakers Groep koopt Nobia's 50% belang

Waalwijk

De Mandemakers Groep koopt Nobia's 50% belang in Culinoma en neemt tevens alle aandelen van Nobia in Pronorm over. De Mandemakers Groep is een private familie-onderneming gevestigd te Waalwijk in Nederland. Nobia is een beurs genoteerde onderneming genoteerd aan de beurs van Stockholm in Zweden.

Pronorm Einbauküchen GmbH is een fabrikant van keukenmeubelen gevestigd te Vlotho in Duitsland. DMG en Nobia zijn in 2007 onder de naam Culinoma een joint venture aangegaan om een ruim marktaandeel in de Duitse keukenmarkt te verwerven.

Met name de cultuurverschillen tussen beide bedrijven hebben er toe geleid dat de bestaande joint venture niet meer de gewenste toegevoegde waarde bracht. Met name om die reden en de groeikansen die DMG in Duitsland ziet, heeft zij besloten het aandeel van Nobia in Culinoma over te nemen.

De huidige Culinoma bedrijven en Pronorm Einbauküchen GmbH realiseren tezamen in 100 showrooms en twee fabrieken een omzet van meer dan EUR 300 mil. Tot de Culinoma groep behoren Plana Küchenland GmbH, Michael Marquardt GmbH, ASMO GmbH, Vesta GmbH en Küchenpohl GmbH.

De Mandemakers Groep, waarvan dhr. Ben Mandemakers eigenaar is, is marktleider op de Nederlandse keukenmarkt. Het concern is ook in België, Tsjechië, Polen en Cura(cc)ao vertegenwoordigd.
Provincie:
Tag(s):