zaterdag, 29. mei 2010 - 18:52

Mannen in gestolen auto aangehouden na achtervolging

De politie heeft vrijdagavond vier mannen (19 en 20 jaar uit Uden, 23 jaar uit Oisterwijk en 30 jaar uit Boxtel) op de Langeweg in Schijndel aangehouden na een flinke achtervolging.

De auto waarin de mannen zaten was op de Liessentstraat in Uden betrokken geweest bij een aanrijding, maar de bestuurder was doorgereden. De auto bleek gesignaleerd te staan omdat deze op 22 mei jl. was gestolen in Boxtel. Surveillerende agenten kwamen op de A50 achter de auto te rijden en sommeerden de bestuurder te stoppen. In plaats daarvan probeerde hij te vluchten. Na een achtervolging, binnendoor richting Schijndel en waarbij met regelmaat zeer hoge snelheden werden gereden, konden de inzittenden worden opgepakt nadat de auto door een klapband tot stilstand was gekomen.

De 30-jarige man bleek als bestuurder te zijn opgetreden en omdat zijn adem naar alcohol rook werd hij gevorderd aan een ademanalyse mee te werken. Dat weigerde hij. De gestolen auto is in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. De vier verdachten zijn ingesloten.
Provincie:
Tag(s):