zondag, 16. mei 2010 - 13:48

Mannen schoten met luchtbuks op politieauto en voorbijgangers

Heerlen

Vanaf 30 april heeft een man uit Heerlen meerdere keren vanuit zijn woning geschoten op ramen van buurtbewoners en voorbijgangers. Dit gebeurde op het Gebrookerplein in Heerlen. 'De man -47 jaar- is afgelopen vrijdag aangehouden samen met de 20-jarige zoon van zijn vriendin', meldt de politie zondag.

Op Koninginnedag kreeg de politie de eerste melding: Een bezorger van een chinese maaltijd was beschoten bij het afleveren van een bestelling op het Gebrookerplein in Heerlen. De bezorger was in zijn linkerheup geraakt. De politie startte meteen een onderzoek waaruit bleek dat de bestelling vals was.

Maaltijd
Ook bleek dat er een valse bestelling was gedaan bij een pizza-bezorger. Ook deze werd beschoten bij het afleveren van een maaltijd op het Gebrookerplein en geraakt in zijn bovenbeen volgens de verklaring van de pizza-bezorger. De identiteit van deze bezorger is nog niet bekend, wél weet de politie inmiddels bij welke pizzeria de bestelling is geplaatst.

Taxi’s
In de nacht van 8 op 9 mei werd een taxibestuurder beschoten op het plein, maar niet geraakt. De vrouw hoorde het schot, sprong snel weer in haar taxi en reed er vandoor. Ze zag meerdere taxi's arriveren en waarschuwde hen dat er geschoten werd. Er werden die nacht meerdere valse bestellingen van taxi's gedaan. Een tweede chauffeur werd wel geraakt. Deze chauffeur is inmiddels bekend en komt maandag aangifte doen.

In bil en hand geschoten
Op 13 mei laadden twee mannen spullen uit de auto op het Gebrookerplein. Plotseling voelde één van hen pijn in zijn bil en dacht dat de ander, zijn schoonvader, een flauwe grap uithaalde. Even later hoorde de schoonvader een fluitend geluid en voelde hij een stekende pijn in zijn hand. De man begreep dat er op hem geschoten werd en vertelde dit zijn schoonzoon.

Politieauto
Die ontdekte dat de pijn in zijn bil was veroorzaakt door een kogeltje. De mannen waarschuwden de politie. Die vond een kogeltje en toen zij even later wegreed werd ook op de politie auto geschoten. De agenten hoorden een harde tik en zagen een afdruk van een kogeltje in de auto.

Uit het onderzoek kwam naar voren dat vanuit een bepaalde woning aan het Gebrookerplein geschoten werd. Vrijdagavond zijn in die woning de twee mannen aangehouden. Ze worden ervan verdacht in eerste instantie vanuit de woning geschoten te hebben met een luchtdrukpistool, op de ramen van buurtbewoners.

De politie denkt dat ze na verloop van tijd zijn gaan schieten op personen, met een luchtdrukgeweer met kijker. Van de mensen waarop geschoten is moest de man die in zijn hand geschoten was naar het ziekenhuis om het kogeltje uit zijn hand te laten verwijderen.

De verdachten worden maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):