zondag, 30. mei 2010 - 11:52

Mannen stelen 150 fietsen in zes maanden

Drachten

De politie heeft begin april twee 19-jarige verdachten en één 18-jarige verdachte, allen afkomstig uit Drachten, aangehouden op verdenking van het stelen van een groot aantal fietsen.

De zaak kwam aan het rollen toen de politie begin april de jongens op heterdaad betrapte bij het stelen van een fiets. Tijdens de verhoren bekenden de jongens dat zij de afgelopen zes maanden tussen de 100 en 150 fietsen gestolen hadden. De fietsen, meestal uit het dure segment, werden voor een groot deel verkocht aan een 41-jarige heler uit Drachten. Bij hem werden nog vijf van de gestolen fietsen aangetroffen. De Drachtster is over de heling gehoord en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Uit het politieonderzoek kwam vast te staan er nog steeds mensen zijn die geen aangifte doen van de diefstal van hun fiets of dat hun aangifte onvolledig is en cruciale gegevens, zoals merk en framenummer, ontbreken.

De politie waarschuwt voor de diefstal van fietsen door middel van een zogenaamde loper. Fietsen met een ouder type slot van het merk AXA, type 583, SL7 en SL9, zijn namelijk gemakkelijk met een loper te openen. De fietseigenaren doen er dan ook verstandig aan om verouderde type’s AXA- sloten te vervangen. De nieuwe typen sloten van AXA, de Defender RL en Solid, kunnen niet geopend worden met een loper. Ook wordt u aangeraden om de gegevens van uw fiets zoals merk, type en framenummer te noteren en goed te bewaren.

Als uw fiets gestolen is kunt u op een willekeurig politiebureau aangifte doen. Ook kunt via het Internet op de websitewww.politie.nl/politiefryslân uw aangifte invullen en versturen naar de politie.
Provincie:
Tag(s):