zondag, 6. juni 2010 - 20:16 Update: 08-07-2014 0:28

Mannen zijn kampioen inpakken voor vakantie

Diemen

Mannen zijn de beste auto-inpakkers en verslaan het vrouwelijk geslacht. Met de zomervakantie voor de deur is deze strijd der seksen dit weekend voor eens en voor altijd uitgemaakt tijdens de wedstrijd auto inpakken.

Hoewel vrijheid de belangrijkste reden is om met de auto op reis te gaan (78%), weegt voor 37% het meenemen van meer spullen het zwaarst. Verrassend genoeg geldt dit vaker voor mannen (43%) dan voor vrouwen (34%). Dit en meer blijkt uit de 999 Games vakantie-enqu(ee)te onder 429 websitebezoekers van de spellenuitgever.

Nederlanders staan erom bekend hun hele hebben en houden mee te nemen naar de camping. De beste inpakker bleek Joep uit Overijssel te zijn. Hij zette de snelste tijd neer en pakte alle items met zorg en veiligheid in.

De theorie is bevestigd in de praktijk: mannen zijn kampioen auto inpakken. 62% van de ondervraagden beaamt dat de heer des huizes het beste de auto inpakt. Het denkwerk van wat er mee moet laten we liever over aan het vrouwelijk geslacht: 'mannen vergeten altijd wel wat' (17%) blijkt uit de cijfers. Hoewel vrouwen worden geprezen om hun handige inpakoplossingen (17%), zijn mannen betere auto-inpakkers vanwege hun ruimtelijk inzicht (44%).

Mannen mogen dan beter zijn in het inpakken van de auto, als het gaat om de koffer inpakken, staan vrouwen met stip bovenaan (57%) tegenover de mannen met 18%.
Categorie:
Tag(s):