woensdag, 13. januari 2010 - 12:01

Marco van Basten wil pikante comeback in Arena

Amsterdam

(Elf-Voetbal) Het kan zomaar zijn dat Marco van Basten binnenkort weer in de Arena staat als trainer. Maar dan niet als oefenmeester van Ajax, maar als tegenstander van de club. Hij heeft namelijk gesolliciteerd als trainer van Juventus.

De huidige trainer van de Italiaanse topclub, Ciro Ferrara, ligt flink onder vuur in Turijn. De club staat derde in de Serie A, met een achterstand van liefst twaalf punten op koploper Internazionale. Dat wordt de oud-speler van de club niet in dank afgenomen. De zoektocht naar een nieuwe eindverantwoordelijke is dan ook in volle gang.

Guus Hiddink werd de laatste tijd veelvuldig en zeer nadrukkelijk aan het trainerschap van Juventus gelinkt. Maar nu duikt dus plots een andere Nederlandse naam op: Marco van Basten. De oud-prof heeft een verleden bij AC Milan, wat de open sollicitatie extra pikant maakt. De vraag is of Juventus, dat in de Europa League tegen Ajax uitkomt, zit te wachten op een trainer die het niet heeft laten zien bij Ajax en het Nederlands elftal.
Categorie:
Tag(s):