zaterdag, 20. maart 2010 - 11:25

Marijnissen uit de Kamer

Den Haag

Na de verkiezingen op 9 juni keert Jan Marijnissen niet meer terug in de Tweede Kamer.

Het boegbeeld en oud-fractievoorzitter van de SP heeft besloten zich niet meer kandidaat te stellen.

Marijnissen: “Na vijfendertig jaar in de frontlinie te hebben gestaan, eerst als raads- en Statenlid en de afgelopen zestien jaar als Tweede Kamerlid, heb ik in 2008 al besloten een stapje terug te doen als fractievoorzitter. De beëindiging van het Kamerlidmaatschap is daar een logisch vervolg op.”

“Ik heb dit werk altijd met liefde en plezier gedaan. Er bestaat niets mooiers dan iets voor de samenleving te kunnen doen, en iets te kunnen betekenen voor mensen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat mensen mij gaven.” Aldus Jan Marijnissen op de site van de SP.

Dat zijn besluit iets te maken zou kunnen hebben met het vertrek van Agnes Kant ontkent de oud SP-fractievoorzitter in de NRC. Via deze krant laat Marijnissen weten 'het afscheid van Agnes Kant nog steeds heel erg te betreuren, maar een vast vertrouwen in de nieuwe fractieleider Emile Roemer te hebben'. Volgens Marijnisen komt de nieuwe generatie eraan.

Marijnissen maakt zich dan ook geen zorgen over 'hoe zijn partij ervoor staat in de peiling'. "Roemer gaat iedereen verrassen", aldus Marijnisssen in de NRC van zaterdag.
Provincie:
Tag(s):