dinsdag, 9. maart 2010 - 15:59

Marineduikers en brandweer werken samen

Den Helder

De Duik- en Demonteergroep (DDG) van de marine staat vanaf deze week 24 uur per dag klaar om de brandweer in de kop van Noord-Holland bij te staan bij waterongevallen.

De Koninklijke Marine en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord bezegelden de civiel-militaire overeenkomst afgelopen vrijdag.

De duikers van de DDG, gespecialiseerd in duikoperaties en het ruimen van explosieven, zullen op verzoek van de brandweer assistentie verlengen bij waterongevallen in de kop van Noord-Holland. De DDG staat hiervoor in contact met de meldkamer van de veiligheidsregio.

Civiele hulpverlening

Voor de marine is deze samenwerking een gelegenheid om bij te dragen aan civiele hulpverlening. Voor de veiligheidsregio is de overeenkomst een kans om te profiteren van de expertise van de marineduikers. De DDG gaat ook een rol spelen op het gebied van de coördinatie van brandweerduikteams.

Duikteams

De Duik- en Demonteergroep is binnen de veiligheidsregio Noord-Holland Noord een van de 3 hulpverlenende duikteams. De andere 2 zijn ondergebracht bij de brandweer Heerhugowaard en de brandweer Hoorn.

Ondertekening

De overeenkomst werd in Den Helder getekend door de Directeur Operaties van het Commando Zeestrijdkrachten, brigade-generaal der mariniers Rob Verkerk en de regionaal commandant Robin Burgering van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord.
Provincie:
Tag(s):