woensdag, 7. juli 2010 - 14:13

Marinier beloond voor redden chauffeur

Warmond

Op de veerpont van Warmond sloeg op vrijdagochtend 14 mei het noodlot toe, toen een vrachtwagen van de pont het water ingleed. Twee omstanders sprongen direct in het water om de chauffeur uit de cabine van zijn truck te bevrijden.

Eén van hen was marinier Jan Messemaker. Voor dit optreden ontvangt hij donderdag 8 juli op de Van Ghentkazerne te Rotterdam een beloning.

De 52 jarige chauffeur uit Wassenaar wilde die bewuste vrijdagochtend met het veer van de Zijldijk naar de Zwanenburgerpolder. De truck stond na het oprijden van de pont wat scheef en de bestuurder wilde zijn voertuig recht zetten.

De veerpont kantelde en de vrachtwagen gleed het water in. Toen marinier Messemaker het ongeval vanaf de kade zag gebeuren, twijfelde hij geen moment. Samen met een andere omstander sprong hij het water in om de chauffeur uit zijn cabine te bevrijden.

De vrachtwagen bevond zich op ca. 40 meter van de kant en lag op zijn kop ca. 2,5 meter onder water. Na diverse pogingen slaagden zij erin om de portier te openen en de chauffeur, die buiten bewustzijn was, boven water te krijgen.

In aanwezigheid van de vrachtwagenchauffeur ontvangt marinier Messemaker op donderdagmiddag 8 juli een beloning voor zijn marinierwaardig gedrag.
Provincie:
Tag(s):