zaterdag, 2. oktober 2010 - 16:59

Markeent naam nieuwe brede school in Weert

Weert

Onder grote belangstelling is op vrijdag 1 oktober het bouwbord onthuld van de brede school Keent. De nieuwe school krijgt de naam brede school Markeent. Zo’n 300 omwonenden, kinderen, ouders en personeel van basisscholen Het Dal, De Graswinkel en Kinderopvang Humanitas waren aanwezig bij dit belangrijke moment voor de wijk Keent.

De naam brede school Markeent staat voor een markante, ofwel bijzondere school in Keent. Bijzonder omdat hier door allerlei partijen wordt samengewerkt met maar één doel: kinderen zoveel mogelijk leer-, ontspannings-, en ontwikkelmogelijkheden bieden.
De nieuwe brede school wordt een plek waar kinderen en volwassenen elkaar ontmoeten, samenwerken, recreëren en leren. Behalve de scholen en Kinderopvang Humanitas werken er ook nog andere partners in het gebouw samen: Wonen Weert, PUNT welzijn, Bibliocenter Weert, Ku & Cu, Rick Weert, Zorggroep Noord-Limburg, GGD Noord- en Midden-Limburg en de gemeente Weert. Samen zorgen ze ervoor dat er een breed scala aan activiteiten kan worden aangeboden, zoals muziek- en taalles, logopedie, opbouwwerk, gezondheidszorg en maatschappelijk werk.

In het gebouw worden basisschool Het Dal, een nevenvestiging van Openbare basisschool De Graswinkel, een gymzaal, welzijnsruimte en voorzieningen van Kinderopvang Humanitas gevestigd. Op de tweede verdieping van het gebouw komen elf huurappartementen van Wonen Weert. Woningcorporatie Wonen Weert wordt eigenaar van het gebouw. De planning is de brede school Markeent in de eerste helft van het schooljaar 2011-2012 in gebruik te nemen.
Provincie:
Tag(s):