maandag, 27. september 2010 - 19:21

Markt Oosterbeek bestaat 40 jaar

Oosterbeek

De markt in Oosterbeek viert dit jaar zijn 40 jarig jubileum. Dat geldt ook voor enkele marktkooplieden die vanaf het eerste uur op de markt in Oosterbeek hebben gestaan.

Wethouder Economische Zaken Erik Heinrich zet de jubilerende marktkooplieden op 21 oktober om 10.00 uur in het zonnetje. De marktkooplieden zelf willen deze jubilea ook niet ongemerkt voorbij laten gaan en organiseren voor klanten een verloting.

In 1970 besloot de gemeenteraad van Renkum in het dorp Oosterbeek een weekmarkt in te stellen. In de loop van de jaren is landelijk gezien de belangstelling voor marktbezoek terug gelopen. Gelukkig kan de wekelijkse markt in Oosterbeek nog steeds rekenen op een vaste groep marktkooplieden. Oosterbekers en inwoners van andere dorpen weten de markt goed te vinden. Zij komen graag naar het Raadhuisplein voor hun inkopen èn voor het maken van een praatje. Dat maakt de markt voor velen tot een wekelijks gezellig uitje.

De marktkooplieden willen hun klanten graag bedanken voor hun trouwe bezoek. Op de markten van 7 en 14 oktober krijgen klanten bij hun aankopen een lot. Daaruit worden 40 prijswinnaars getrokken. Op 21 oktober worden de prijzen uitgereikt. De winnaars mogen met een winkelwagentje de markt op om het gratis met producten van de diverse marktkramen te vullen. Ook wordt aan de toekomstige klanten gedacht: voor de kinderen worden poffertjes gebakken.
Provincie:
Tag(s):