donderdag, 13. mei 2010 - 13:40

Meer dan 100.000 bezoekers het eerste jaar

Middelburg

Het Middelburgse attractiepark Mini Mundi heeft in het eerste jaar meer dan 100.000 bezoekers getrokken en is daarmee een grandioos succes.

Miniatuur Walcheren verhuisde in 2008 vanuit het Middelburgse centrum naar Zep Middelburg. Het opende daar op 14 mei 2009 onder de naam Mini Mundi. De bezoekersaantallen zijn vanaf het begin stabiel en hoog geweest. 100.000 bezoekers is bijna een verdubbeling ten opzichte van het aantal dat Miniatuur Walcheren het laatste jaar op de oude locatie haalde. De directie verwacht het tweede jaar 125.000 bezoekers te trekken. De toenemende naamsbekendheid van Zep Middelburg zal hier zeker aan bijdragen.

Naast het hoge bezoekersaantal heeft Mini Mundi het eerste jaar meer dan 1.000 jaarkaarten verkocht. Het oude Miniatuur Walcheren verkocht er in het laatste jaar 130. Deze verhoging is met name te danken aan de kermisattracties die het herhalingsbezoek stimuleren en het feit dat het park een heel jaar door geopend is. Naast de aantrekkingskracht voor de individuele toerist is Mini Mundi erg in trek gebleken bij scholen en bedrijven. Het park was gastheer voor een groot aantal bedrijfsfeesten en ontving meer dan 120 schoolreisjes. Dit is een verviervoudiging ten opzichte van het oude park.

Mini Mundi heeft onder haar bezoekers enquêtes gehouden. Hieruit bleek dat het park gemiddeld met een 8,6 wordt gewaardeerd. Miniatuur Walcheren scoorde in het laatste jaar een 6,7. Bezoekers zeggen met name de combinatie van de drie hoofdelementen, Miniatuur Walcheren, het attractiepark en de indoorspeeltuin, goed te waarderen.

Mini Mundi viert vrijdag 14 mei haar verjaardag. Alle jaarkaarthouders worden die dag uitgenodigd om rond 15.00 uur samen met reus Dan de verjaardagstaart aan te snijden. Deze taart wordt aan bezoekers ook uitgedeeld. Volgend jaar trakteert Mini Mundi haar bezoekers op een nieuwe draaimolen.
Provincie:
Tag(s):