maandag, 29. maart 2010 - 18:08

Meisje (4) ernstig verbrand na vlam vatten jas

Groot-Ammers

Een 4-jarig meisje uit Groot-Ammers heeft zondagmiddag eerste, tweede en derdegraads brandwonden opgelopen toen haar jasje in brand vloog. ‘Het incident vond omstreeks 16.30 uur plaats in de Lijsterstraat’, meldt de politie maandag.

Het slachtoffer was aan het spelen met haar broer van 7 jaar en een buurtgenoot van ook 7 jaar toen haar jas vlam vatte. De jas van het meisje vloog in brand doordat het kledingstuk in brand werd gestoken met een aansteker.

Alerte buurtbewoners schoten na het incident direct te hulp waarna de eerste hulpverlening werd overgenomen door ambulancepersoneel en het medisch team van de traumahelikopter. Het slachtoffer liep brandwonden op aan haar rug en nek. Ze is opgenomen in een Rotterdams ziekenhuis. De 4-jarige is buiten levensgevaar en aanspreekbaar. Ze zal deze week worden geopereerd.

De politie heeft direct na het incident een onderzoek ingesteld. De kleding en de aansteker zijn in beslaggenomen voor sporenonderzoek.

De politie onderzoekt in hoeverre er sprake is van opzet en wie er bij het incident betrokken zijn geweest.Gezien het feit dat het in deze zaak om minderjarige kinderen jonger dan 12 jaar gaat, zal het politieonderzoek zich toespitsen op waarheidsvinding zonder strafvervolging voor de twee 7-jarigen.

Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie. Er zal zorgvuldig worden gekeken naar het juiste zorgkader bij de daarvoor bestemde instellingen.

De drie kinderen, de ouders en de getuigen krijgen hulp en zorg aangeboden. Daarnaast zijn de leerlingen en ouders van de twee scholen waarop de betrokkenen zitten maandag geïnformeerd over het incident.
Provincie:
Tag(s):