donderdag, 4. maart 2010 - 14:48

Meisje bedreigd met mes, politie zoekt getuigen

Oldenzaal

Een 13-jarige meisje uit Oldenzaal is donderdagmorgen in haar woonplaats bedreigd door een man met een mes. De politie is op zoek naar getuigen.

Donderdagmorgen de 4e maart werd rond 08.50 uur gemeld dat even daarvoor, tussen 08.40 en 08.45 uur, een meisje op haar fiets door een man was bedreigd met een mes. Zij fietste vanaf de Thij richting het fietstunneltje wat onder de rondweg doorgaat richting de Hyacinthstraat.
Zij werd vlak voor het tunneltje aangesproken door een man die haar de weg vroeg. Op het moment dat ze stopte greep de man haar vast en bedreigde haar met een mes. Zij gaf de man een klap en wist zich los te rukken en kon wegfietsen verder de Hyacinthstraat op. De man achtervolgde haar hard rennend en ze gingen via de Tulpstraat richting het politiebureau waar het meisje rechtdoor reed het centrum in. De man liep daar rechtsaf naar de parkeerplaats achter het winkelcentrum De Vijfhoek.

Het meisje fietste door naar school waar ze haar verhaal deed en de politie werd gebeld.
Het gaat om een man van rond de 45 jaar en ongeveer 1m 85 lang. Hij was gekleed in een lange zwarte leren jas, een lichtblauwe spijkerbroek met veel zakken. Op zijn hoofd een donkere, zwart dan wel donkerblauw, vermoedelijk baseballpet en wit / rood / zwart gekleurde schoenen, vermoedelijk zogenaamde sneakers.

De politie is op zoek naar getuigen die e.e.a. mogelijk hebben gezien en iets meer over deze man kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Twente, team Oldenzaal, te bereiken via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):