zaterdag, 13. maart 2010 - 22:02

Meisje valt in vijf meter diepe duinput

Ameland

Een achtjarig meisje is zaterdagochtend op Ameland in een diepe put gevallen. Het meisje was aan het wandelen met haar ouders en nog een ander gezin, toen ze plots in een vijf meter diep gat verdween.

Het slachtoffertje bleek in een oude put uit de Tweede Wereldoorlog te zijn gevallen. De put lag verscholen onder een dikke laag zand met daaronder een oude putdeksel. Toen het meisje daarover heen liep zakte ze weg, viel vijf meter omlaag en kwam uiteindelijk op haar billen terecht.
Volgens Visser van Rijkswaterstaat heeft het meisje geluk gehad. ‘Bij haar val stortte flink wat zand mee voor haar uit naar beneden en heeft haar val gebroken. Daarnaast mogen we blij zijn dat er anderen in de buurt waren die het hebben zien gebeuren, want anders hadden we haar nooit zo snel gevonden’.

Direct werd de brandweer door haar ouders gealarmeerd. Toen het meisje haar vriendin boven de put zag hangen wist ze dat alles weer goed zou komen. De brandweer heeft de achtjarige met behulp van een touw uit de put weten te krijgen. Zij was niet gewond en is door de politie overgebracht naar een politiepost om samen met haar ouders van de schrik te bekomen.

Rijkswaterstaat heeft in het verleden vele oude bunkers gedempt. Deze put is nieuw voor Rijkswaterstaat. Direct heeft men ook deze put gedempt, om nog meer ongelukken te voorkomen. Visser sluit niet uit dat er mogelijk nog meer van dit soort putten op het eiland liggen verborgen.
Provincie:
Tag(s):