zaterdag, 2. oktober 2010 - 17:19

Meldpunt Loverboys Westelijke Mijnstreek geopend

Sittard-Geleen

Afgelopen donderdag is het meldpunt Loverboys Westelijke Mijnstreek officieel van start gegaan. Wethouder Berry van Rijswijk van de gemeente Sittard-Geleen en gedeputeerde Noël Lebens van de Provincie Limburg hebben tijdens een symposium over loverboyproblematiek in Sittard-Geleen, het meldpunt symbolisch geopend met de lancering van de nieuwe website www.helseliefde.nl .

De gemeente Sittard-Geleen wil samen met de regiogemeenten in de Westelijke Mijnstreek, de Provincie Limburg en instellingen op het terrein van zorg, welzijn, justitie en politie komen tot een gezamenlijke aanpak van de loverboyproblematiek. De opening van het meldpunt Loverboys Westelijke Mijnstreek is hierin een volgende stap. Het meldpunt is onderdeel van de pilot “aanpak loverboys” die als beoogd doel heeft tot een overdraagbare werkmethodiek te komen voor de gehele provincie Limburg. Het meldpunt bestaat uit de internetsite helseliefde die tijdens het symposium gelanceerd is. Op deze website kunnen burgers en professionals terecht voor informatie en staan contactgegevens van het meldpunt.

Ook in Limburg is er sprake van loverboyproblematiek. Het werkterrein van loverboys bestaat uit scholen, het uitgaansleven, internet, trein-of busstations, hangplekken en andere gelegenheden waar veel jongeren komen.

Het meldpunt Loverboys Westelijke Mijnstreek is tot stand gekomen in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen, mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg i.s.m. Het Veiligheidshuis district Sittard, PIW, en Stichting Manna.
Provincie:
Tag(s):