dinsdag, 12. januari 2010 - 14:21

Melickse zwemclub wint Richard Krajicek Foundation Award

Melick

De Limburgse voorronde voor de Richard Krajicek Foundation Award 2009 (RKFA) is gewonnen door het WhoZnext-team van Zwemvereniging de Roersoppers uit Melick. Uit handen van Milan van Wersch van het Huis voor de Sport Limburg en de landelijke juryvoorzitter van de RKFA Willem van Montfoort ontvingen ze bij het zwembad in Melick de prijs van € 1.000,-. Daarnaast maakt het WhoZnext-team ook kans op de landelijke hoofdprijs van € 10.000,-.

De Richard Krajicek Foundation is op zoek naar sportprojecten voor en door jongeren. Bij Zwemvereniging de Roersoppers is enkele jaren geleden een WhoZnext-team opgestart; een groep van 5 jongeren die onder leiding van een coach activiteiten organiseren voor andere jongeren. Sinds de oprichting organiseert het WhoZnext-team van de Roersoppers elk jaar een watersportdag voor de jeugdleden. De jury was onder de indruk van de inzet en organisatiekwaliteiten van de jongeren en ontving daarom de 1e prijs van RKFA in Limburg.

Het Whoznext-team van de Roersoppers mag op 10 februari de provincie Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke verkiezing tijdens het World Tennis Tournament in Rotterdam.
Provincie:
Tag(s):