woensdag, 21. april 2010 - 21:11

Meppel in de ban van het wielrennen

Meppel

Olympia's Tour, Nederlands oudste etappewedstrijd, finisht dinsdag 18 mei aan de Jan Tooroplaan in Meppel.

Woensdag 19 mei starten de wielrenners vanaf Het Vledder, midden in de stad. Aan Olympia's Tour doen omstreeks 160 renners mee. In de wedstrijdkaravaan rijden verder ploegleiders, jury, pers, medische dienst en gastenauto's mee. De Ronde wordt verreden onder auspiciën van de internationale wielrenunie UCI en de KNWU, de Nederlandse wielerbond. De begeleiding wordt verzorgd door de Dienst Veiligheid, Unit Motorondersteuning van het Korps Landelijke Politiediensten.

Wethouder van Sport Egbert van Dijk is blij met de aankomst én de start van deze grote ronde in zijn stad: "Met de komst van Olympia's Tour kunnen we weer een magnifiek sportevenement toevoegen aan onze evenementenkalender. We willen Meppel graag onder de aandacht brengen. Dit evenement is vooral leuk voor onze eigen inwoners maar natuurlijk ook voor de wielerliefhebbers uit de regio. Meppel is een echte evenementenstad! De gemeente Meppel verleent graag medewerking aan organisatoren van evenementen. Daarin hebben we een mooie traditie opgebouwd. Daarvan profiteren we nu: Meppel is zowel finish- als startplaats van één van de grootste wielerevenementen van Nederland. Tal van internationale grootheden, zomaar strijdend om de winst, in onze stad!"

De eerste etappe start 18 mei in Heerenveen en eindigt tussen 14.30 en 15.00 uur in Meppel aan de Jan Tooroplaan. De Tooroplaan wordt ingericht als finishstraat, zodat het publiek dat van harte welkom is, de topcoureurs van dichtbij kan zien.

19 mei starten de renners om 11.10 uur vanaf Het Vledder. De karavaan gaat vervolgens via de Burgemeester Knopperslaan, de Parallelweg, de Leonard Springerlaan en de Reestlaan richting Staphorst.
Provincie:
Tag(s):