maandag, 6. september 2010 - 22:11

Meppel vraagt aandacht voor moedersterfte

Meppel

De estafette voor Wereldmoeders door Nederland strijkt woensdag neer in de gemeente Meppel. Doel van de estafette - een initiatief van gezondheidsorganisatie Simavi - is zoveel mogelijk mensen een petitie te laten ondertekenen die er bij de Minister van Buitenlandse Zaken op aandringt het onderwerp moedersterfte hoog op de internationale politieke agenda te plaatsen én niet op dit thema te bezuinigen.

Jan Westmaas, Burgemeester van Meppel, vraagt daarvoor aandacht, door onder meer samen met schoolkinderen vanaf 12.00 uur beschuit met muisjes uit te delen in kinderopvang De Beemd, Osseweide 1a Meppel.

Van 20 t/m 22 september komen regeringsleiders bijeen in New York om de voortgang van de Millenniumdoelen te bespreken. Moedersterfte, millenniumdoel 5 loopt het verst achter. Daarom vraagt ook Meppel aandacht met een aantal ludieke acties voor dit onderwerp in kinderopvang De Beemd.

Daar is de bekende clown van McDonalds aanwezig, die speciaal voor de estafette een voorstelling geeft. Daarna volgen kinderen onder begeleiding van de burgemeester een clinic, waarin ze portretten maken van hun eigen moeder. Deze portretten worden tentoongesteld in de Bibliotheek aan de Marktstraat in Meppel. Omstreeks 13.50 uur laten de kinderen, als afsluiting, ballonnen met wenskaartjes de lucht in.
De gemeente Meppel is blij met het initiatief van Speelwerk Kinderopvang om de estafette in De Beemd te ontvangen. Juist de verbinding kinderen, ouders en instellingen met dit Millenniumdoel spreekt bijzonder aan.
Provincie:
Tag(s):