zaterdag, 22. mei 2010 - 22:59

Milito legt zwakte Bayern München bloot en bezorgt Inter treble

(Elf Voetbal) Internazionale heeft de treble voltooid. Dankzij twee goals van Diego Milito versloegen de Italianen Bayern München in een aantrekkelijke finale: 2-0.

De Argentijnse spits profiteerde optimaal van het trage Duitse verdedigingscentrum.

De eerste goal van Inter viel ion de 35ste minuut uit het niets. Een uittrap van doelman Julio Cesar werd door Milito naar Sneijder gekopt. Het steekpassje van Sneijder was perfect in de loop van de 30-jarige Argentijn, die zijn bewaker Martin Demichelis te snel af was en na een korte lichaamsbeweging doelman Hans-Jörg Butt kansloos liet.

In 70ste minuut scoorde Milito opnieuw. Een simpele kapbeweging was te ingewikkeld voor mandekker Daniël van Buyten. Milito kon wegdraaien en schoot de bal in de verre hoek: 2-0. Daarmee was de finale vroegtijdig beslist.

In Madrid waren Arjen Robben en Wesley Sneijder de uitblinkers. Vooral in de eerste helft stichtte Robben regelmatig gevaar. De rechtsbuiten werd enkele malen hard aangepakt door Walter Samuel, Wesley Sneijder en Cristian Chivu. Dat leverde alleen de Roemeen geel op. Halverwege de eerste helft kreeg Robben zijn beste kans. Maar hij schoot te gehaast ver naast, terwijl zijn bewaker Chivu al uitgegleden was.

Sneijder nam met vrije trappen van ruim dertig meter het Duitse doel onder vuur. Zijn gevaarlijkste poging werd door Hamit Altintop van richting veranderd, waardoor Butt met veel moeite redding kon brengen. Met zijn perfecte passes bracht de Utrechter regelmatig een teamgenoot in stelling. Kort voor rust kreeg hij een enorme kans, maar met links schoot hij op de voet van Butt.

Bayern drong Inter veelal terug op eigen helft. Dat leidde regelmatig tot kansen, maar in de meeste gevallen konden verdedigers van Inter het schot blokken. De Duitsers zullen nog wel eens terugdenken aan de 16de minuut. Bij een hoekschop kreeg Miaco de bal tegen zijn omhooggestoken arm. Als Howard Webb dit wel gezien had, had de Engelse scheidsrechter zeker een penalty gegeven.