vrijdag, 8. oktober 2010 - 14:59

Millennium Event Zeeuws-Vlaanderen

Terneuzen

Op woensdag 27 oktober 2010 vindt in het Scheldetheater te Terneuzen het Millennium Event Zeeuws-Vlaanderen plaats.

Tijdens dit evenement worden de millenniumdoelen door een mix van activiteiten onder de aandacht gebracht van Zeeuws-Vlamingen in het algemeen en de Zeeuws-Vlaamse jeugd en bedrijfsleven in het bijzonder.

Om 17.00 uur wordt gestart met 'Dance for a better world'. De Zeeuws-Vlaamse jeugd danst om de armoede de wereld uit te helpen. De jongeren kunnen laten zien dat ze wereldburgers zijn en dat ze gaan voor de millenniumdoelen. Tot 20.00 uur vinden in de Yara-zaal van het Scheldetheater verschillende optredens plaats. Daarnaast is er Surinaamse streetdance en een sustainable dancefloor. Vanaf 18.30 uur is er business-to-business millenniumborrel, waar het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven maatschappelijk verantwoord kan netwerken.

Het Scheldetheater heeft voor 's avond een speciale voorstelling geboekt. Om 20.00 uur vormt SambaSunda het middelpunt van een wereldse cultuurhappening. Dit achtkoppige orkest staat garant voor een energieke voorstelling. Bovendien is er een wereldmarkt waar bezoekers zich kunnen onderdompelen in een omgeving waarin de millenniumdoelen van de VN centraal staan. Het Scheldetheater is dan gevuld met muziek, exposities, informatie, creativiteit en nog veel meer. Bezoekers maken kennis met diverse culturen via stichtingen, scholen, kunst, mode en bedrijven die raakvlakken hebben met ontwikkelingssamenwerking.

Iedereen is op 27 oktober 2010 welkom in het Scheldetheater. Toegang is gratis, met uitzondering van het optreden van SambaSunda (kaarten verkrijgbaar via het Scheldetheater).

Het millennium event is een samenwerking tussen het ROC Westerschelde, de gemeenten Terneuzen en Hulst, het Scheldetheater en de Stichting Buru Nyakwere Nederland (SBNN).
Provincie:
Tag(s):