dinsdag, 19. januari 2010 - 18:07

Minder ME zichtbaar aanwezig in Terweijde

Culemborg

Sinds maandag is de ME minder zichtbaar aanwezig in de wijk Terweijde. In plaats daarvan surveilleren extra ‘gewone’ agenten de wijk.

Afgelopen week en weekend zijn rustig verlopen. De ME hield scherpe controles op basis van de bevoegdheden van onder meer de noodverordening. Iedereen die de wijk in wilde lopen of rijden werd gecontroleerd. Dat leidde tot aanhoudingen voor voornamelijk het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs of het niet voldoen aan bevel of vordering. Er waren geen ernstige incidenten.

In die periode zijn verschillende gesprekken gevoerd tussen buurtbewoners onderling en met de gemeente Culemborg. Afgelopen zaterdag zijn nieuwe, positieve stappen gezet.

Gelet op deze ontwikkelingen is in overleg tussen politie, het Openbaar Ministerie en de burgemeester (lokale gezagsdriehoek), in afstemming met de regionale beheersdriehoek, besloten om de openbare orde en veiligheid in Terweijde te handhaven met ‘gewone’ agenten. Zij kunnen nog gebruikmaken van de bevoegdheden van de noodverordening. Deze noodverordening is verlengd tot 25 januari. Voor calamiteiten blijft de ME beschikbaar.

De politie houdt de situatie in de wijk nauwlettend in de gaten om waar nodig weer op te schalen. Het rechercheteam werkt onverminderd hard door aan het opsporen van de daders van de brandstichtingen, vernielingen en mishandelingen.
Provincie:
Tag(s):