maandag, 18. januari 2010 - 20:26

Minder slachtoffers door vuurwerk afgelopen jaarwisseling

De vermindering van het aantal vuurwerkslachtoffers, die vorig jaar al zichtbaar was, heeft zich de laatste jaarwisseling voortgezet.

Rond de laatste jaarwisseling behandelden de Spoedeisende Hulpafdelingen (SEH) van ziekenhuizen naar schatting 770 vuurwerkslachtoffers. Als we dit vergelijken met de jaarwisseling 2007-2008 (toen 1.100 slachtoffers) is dit een daling van 30 procent.

Ook het aantal ernstige vuurwerkslachtoffers dat in een ziekenhuis moest worden opgenomen daalde deze jaarwisseling ten opzichte van vorig jaar van 14% naar 7%. Bovendien zijn dit jaar geen dodelijke slachtoffers gevallen door vuurwerk.

De vuurwerkcampagne richtte zich deze jaarwisseling op het gevaar slachtoffer te worden van andermans vuurwerk en slachtoffer van oogletsel. De campagne lijkt hierin te zijn geslaagd.

Rond de laatste jaarwisseling liep 19% van de vuurwerkslachtoffers oogletsel op. Het vorig jaar was het aandeel oogletsels met 34% een flink stuk hoger. Toch blijft oogletsel één van de meest ernstige vuurwerkletsels!
Provincie:
Tag(s):