donderdag, 25. februari 2010 - 14:24

Minderjarigen gepakt voor diefstal auto-emblemen

Groningen

Met de aanhouding van twee 12-jarige jongens uit Groningen heeft de politie woensdagmiddag zeker 25 vernielingen aan en diefstallen van auto’s opgelost. Politieagenten reageerden op een melding dat twee jongens op het parkeerterrein Kardinge aan de Bieskemaar in Groningen auto-emblemen van auto’s aan het slopen waren.

De dienders troffen beide minderjarigen op het parkeerterrein aan. Bij één van de knapen stak een glimmend voorwerp uit een broekzak. Al snel bleek dat het een embleem betrof van een auto. Het voorwerp was van een geparkeerde auto verwijderd en gestolen. De knapen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar kwamen nog eens 14 auto-emblemen uit de zakken van de verdachten te voorschijn. De 12-jarigen bekenden dat zij eerder op de dag ook al op strooptocht waren geweest. Toen werden elf emblemen van auto’s gesloopt. In totaal bekenden zij zodoende het vernielen en stelen van 25 auto-emblemen.

Beiden werden na verhoor overgedragen aan hun ouders. De politie is op zoek naar gedupeerden van de twee knapen. Mensen die het slachtoffer zijn geworden van de diefstal en/of vernieling aan hun auto, worden verzocht op te nemen met Regiopolitie Groningen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):