dinsdag, 13. juli 2010 - 13:06

Minister Donner presenteert armoedeambassadeurs

Oud-premier Ruud Lubbers, acteur Mimoun Ouled Radi en tafeltennisser Trinko Keen gaan zich in Nederland op verzoek van minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzetten als ambassadeur tegen de armoede.

Zij zullen de komende maanden bij diverse gelegenheden aandacht vragen voor activiteiten in Nederland in het kader van het Europees Jaar van de bestrijding van armoede en sociale aansluiting.

In Almere maakte minister Donner verder bekend dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) een speciale ‘Armoedecoalitie’ heeft gevormd. Dit team wil een impuls geven richting gemeenten hoe zij ervoor kunnen zorgen dat mensen ‘meedoen’ en gebruik maken van de voorzieningen waar zij recht op hebben. De coalitie bestaat uit de wethouders Den Besten (Utrecht), Meeuwis (Breda), Van Eekelen (Bergen op Zoom), Koomen (Enschede), Divosa-voorzitter Paas (sociale diensten) en directeur Postma van het Jeugdsportfonds. Zij zullen ook als ambassadeur gaan optreden.

Minister Donner opende dinsdag in Almere vakantie-activiteiten die speciaal zijn bedoeld voor kinderen die deze zomer niet op vakantie kunnen omdat hun ouders moeilijk vrij kunnen nemen of omdat er geen geld is om op vakantie te gaan.

“Het kan niet zo zijn dat mensen in Nederland de deur niet meer uit gaan, omdat ze daar het geld niet voor hebben”, zei minister Donner voor de aftrap van de sportactiviteiten. “En kinderen mogen al helemaal niet de dupe worden van het feit dat hun vader en moeder krap bij kas zitten.”

Het project ‘Almere Doet Mee’ is één van de acht projecten die het ministerie van SZW met subsidie ondersteunt in het kader van het Europese actiejaar. Het huidige kabinet heeft voor armoedebeleid en schuldhulpverlening in totaal 460 miljoen euro extra beschikbaar gesteld.
Provincie:
Tag(s):