zaterdag, 23. januari 2010 - 12:28

Minister Eurlings bezoekt Barneveld

Barneveld

Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat bezoekt op maandag 25 januari 2010 de gemeente Barneveld. Tijdens het bezoek informeert de minister zich over de ontwikkelingen op en rond het station Barneveld-Noord.

Hierbij gaat het om de aanleg van een tunnel die brede gebiedsontwikke-ling in het stationsgebied mogelijk maakt. Ook bezoekt hij het project ‘Prettig Wachten Op Kleine Stations’ van ProRail, dat de kwaliteit van treinreizen verbetert.

Het huidige station Barneveld-Noord moet in de komende jaren uitgroeien tot een volwaardig overstap-punt van de auto op de trein. Dat is niet alleen voor de gemeente Barneveld belangrijk, maar dient ook een regionaal doel. Binnenkort starten de werkzaamheden aan het Knooppunt Hoevelaken. Barneveld als Poort naar de Randstad wil de hinder voor het verkeer die daarbij ontstaat, ontlasten door een ov-oplossing aan te bieden: automobilisten parkeren hun auto in het Transferium Barneveld-Noord en reizen comfortabel met het openbaar vervoer naar de Randstad.
Een tunnel onder de spoorlijn Amersfoort-Apeldoorn en een kwaliteitslag op het station dragen eraan bij om openbaar vervoer een gelijkwaardig alternatief voor de auto te laten zijn.
Provincie:
Tag(s):