donderdag, 8. juli 2010 - 12:38

Minister Eurlings start uitvoering spoedaanpakproject A9/A4/A10

Den Haag

Minister Eurlings start uitvoering spoedaanpakproject A9/A4/A10 Velsen-Raasdorp, Badhoevedorp-Raasdorp, Badhoevedorp-Nieuwe Meer en Nieuwe Meer-Amstel

Minister Camiel Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft donderdag 8 juli 2010 het startsein gegeven voor de uitvoering van vier spoedaanpakprojecten op de A9, A4 en A10. Het betreft de trajecten Velsen-Raasdorp (A9), Badhoevedorp-Raasdorp (A9), Badhoevedorp-Nieuwe Meer (A4) Nieuwe Meer-Amstel (A10). De minister deed dit samen met Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol Group.

Aanleg van spitsstroken op de A9, A4 en A10

Op de A9 Velsen-Raasdorp, A4 Badhoevedorp-Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer-Amstel legt Rijkswaterstaat spitsstroken aan in beide richtingen. Op de A9 Badhoevedorp-Raasdorp komt een spitsstrook in de richting Alkmaar. Deze projecten zorgen samen met de andere vijf spoedaanpakprojecten in Noord-Holland voor een betere doorstroming in de regio rondom Amsterdam. Met het zetten van deze vier schoppen is Rijkswaterstaat halverwege de versnelde aanpak van dertig knelpunten op het wegennet.

Verkeershinder door werkzaamheden

De werkzaamheden voor de aanleg van de spitsstroken vinden grotendeels ‘s nacht plaatsen en leveren daarom weinig hinder op voor het verkeer. Alleen in de periode 13 juli tot en met 6 augustus moeten weggebruikers rekening houden met veel verkeershinder op de A9 tussen knooppunt Badhoevedorp–knooppunt Raasdorp. Tijdens deze werkzaamheden zijn er versmalde en gescheiden rijstroken en geldt een snelheidsbeperking van 90 kilometer per uur. Rijkswaterstaat raadt weggebruikers aan in deze periode de A9 bij Badhoevedorp tijdens de spits te mijden. Gele borden geven hiervoor de omleidingsroutes aan. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Spoedaanpak wegen

De projecten A9 Velsen-Raasdorp, A9 Badhoevedorp-Raasdorp, A4 Badhoevedorp-Nieuwe Meer en A10 Nieuwe Meer-Amstel zijn onderdeel van de Spoedaanpak wegen. Rijkswaterstaat pakt landelijk dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. Bij deze dertig projecten gaat voor mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan worden voor mei 2011 opgeleverd.
Provincie:
Tag(s):