woensdag, 2. juni 2010 - 9:17

Minister Eurlings verwelkomt Garuda

Den Haag

Garuda vliegt weer op Nederland. Na een onderbreking van zes jaar is vanochtend voor het eerst weer een toestel van de Indonesische luchtvaartmaatschappij op de luchthaven Schiphol geland. Het toestel werd feestelijk begroet met waterkanonnen.

Minister Eurlings verwelkomde het toestel, samen zijn Indonesische ambtsgenoot Numberi. President-directeur Hartman van KLM, president- directeur Jos Nijhuis van Schiphol en de Indonesische ambassadeurs in Nederland en Duitsland waren eveneens aanwezig.

Garuda gaat tussen Jakarta en Amsterdam een dagelijkse verbinding onderhouden. Minister Eurlings prees de luchtvaartmaatschappij voor de wijze waarop ze zich opnieuw een positie heeft verworven in de internationale luchtvaart. “De republiek Indonesië mag trots zijn op Garuda, zoals Nederland trots is op de KLM. Vanaf nu brengt Garuda elke dag weer een bezoek aan Schiphol, de poort naar Europa,” aldus Eurlings.

Nederland en Indonesië hebben van oudsher een stevige band. De Nederlandse regering en KLM hebben de Indonesische regering in de afgelopen jaren technische assistentie verleend om Garuda weer op het gewenste kwaliteitsniveau te krijgen. Nederland heeft in dat verband de Europese Unie ervan overtuigd dat veiligheid voor Indonesië en voor de Indonesische luchtvaartmaatschappijen topprioriteit is.
Provincie:
Tag(s):