maandag, 5. april 2010 - 14:55

Minister Verhagen brengt werkbezoek aan Brazilië

Den Haag

Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen brengt van 6 tot en met 8 april een werkbezoek aan Brazilië. Dit heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken maandag laten weten.

Verhagen zal gesprekken voeren over verdergaande internationale en economische samenwerking. Brazilië is een wereldspeler op politiek en economisch gebied, en de belangrijkste handelspartner van Nederland in Latijns-Amerika.

Op dinsdag 6 april voert minister Verhagen in de hoofdstad Brasilia besprekingen met zijn ambtgenoot Amorim over de hervorming van de Verenigde Naties, de vergroting van het respect voor mensenrechten en non-proliferatie.

In gesprekken met de Braziliaanse regering en met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven zal verder de samenwerking op het gebied van energie, biobrandstoffen en logistiek op de agenda staan.

Nederland is één van de grootste investeerders in Brazilië, waar veel belangstelling bestaat voor bedrijven die zich bezig houden met defensie, transport, bouw en de winning van energie. Nederland is voor Brazilië ook een belangrijk doorvoerland.

Minister Verhagen zal een deel van het bezoek gezamenlijk afleggen met minister van Verkeer en Waterstaat Eurlings en een delegatie van dertig Nederlandse bedrijven uit de transport en logistiek.

Op woensdag 7 april openen de ministers in Sao Paolo een Anne Frank-tentoonstelling voor jongeren over de hedendaagse betekenis van de holocaust. De expositie wordt gehouden in een cultureel-educatief centrum in een sloppenwijk, en legt een verbinding met het geweld dat de bewoners hier dagelijks aan den lijve ondervinden.

Daarna verrichten de ministers de aftrap van de wedstrijd Nederland-Brazilië in het eerste Holland Panna Knock Out voetbaltoernooi. De Panna KO toernooien zullen door heel Brazilië worden ingezet voor de promotie van Nederland.

Tot slot spreekt minister Verhagen op donderdag 8 april in Rio de Janeiro met vertegenwoordigers van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobrás over de mogelijkheden tot samenwerking met het Nederlandse bedrijfsleven.
Provincie:
Tag(s):