donderdag, 22. april 2010 - 18:24

Misdrijven opgelost met aanhouding 5 Maastrichtenaren

Maastricht

Met de aanhouding van vijf Maastrichtenaren tussen half maart en half april denkt de politie diverse misdrijven te hebben opgelost. De verdachten zijn 22, 21,21, 39 en 15 jaar oud. Vier van hen zitten nog vast, de minderjarige jongen is op de dag van zijn aanhouding ook weer in vrijheid gesteld.

Het vijftal wordt ervan verdacht met nog drie anderen en in wisselende samenstelling diverse strafbare feiten te hebben gepleegd. Zo worden ze ervan verdacht eind 2009 in Eijsden een minderjarige jongen in elkaar geslagen Begin 2009 werden een motor en een fiets gestolen uit een garage aan de Lindenlaan in Eijsden. Na een tip via Meld Misdaad Anoniem kon de motor terug worden gevonden in de tuin van een woning aan de Kasteel Neuborgweg in Maastricht. De 38-jarige bewoner is voor deze zaak gehoord. Eind 2009 werd een sleutel van een huisje op een vakantiepark in Heijnen gestolen. Hiermee werd ingebroken waarbij onder meer de auto werd meegenomen. Ook werd eind 2009 geprobeerd een auto te stelen in Nazareth. Begin 2010 werd een man op het BP tankstation mishandeld en bedreigd. Ook werden twee auto's gestolen bij een garagebedrijf in Maastricht.
Onderling was de sfeer ook niet altijd goed. Over en weer is aangifte gedaan van onder meer bedreiging en vernieling van de auto. Eén van de verdachten woonde in de burgemeester Baduinstraat in Maastricht. Via het veiligheidshuis en de woningcorporatie is ervoor gezorgd dat zijn woning gesloten werd. Dit heeft een hoop rust in de buurt gebracht.
Provincie:
Tag(s):