woensdag, 21. april 2010 - 15:56

Moeder verdacht van geven overdosis medicijnen aan kinderen

Almere

Een 34-jarige mevrouw uit Almelo werd dinsdag 20 april aan het einde van de middag aangehouden. ‘Zij wordt ervan verdacht haar beiden dochtertjes van 4 en 10 jaar te hebben willen doden dan wel zwaar lichamelijk letsel te hebben willen toebrengen door hen tabletten toe te dienen’, meldt de politie woensdag.

Dinsdag 20 april werd omstreeks 16.00 uur gemeld door de huisarts van de 34-jarige mevrouw dat hij een telefoontje had gekregen met daarin de mededeling dat de 34-jarige er een eind aan wilde maken en ook de kinderen iets zou aandoen.

Dit telefoontje kwam niet van de 34-jarige zelf maar van iemand die zelf door de 34-jarige vrouw was gebeld. De huisarts is na deze mededeling onmiddellijk naar de woning gegaan en heeft politie en ambulance gealarmeerd.

Ter plaatse bleek dat beide kinderen al twee tabletjes van de moeder hadden gekregen en gezien het gemelde zijn beide kinderen met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Na onderzoek door een kinderarts bleek dat er geen medische problemen waren met de kinderen en mochten ze het ziekenhuis verlaten. Zij zijn elders ondergebracht.

De 34-jarige was intussen op verdenking van poging tot doodslag dan wel zware mishandeling aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze voor nader onderzoek in verzekering is gesteld.

Dit onderzoek zal meer duidelijkheid moeten geven over bijvoorbeeld haar beweegredenen.
Provincie:
Tag(s):