donderdag, 8. april 2010 - 21:52

Mogelijk opvang asielzoekers in Venray

Venray

Het COA (Centraal Orgaan Asielzoekers) wil in Venray een opvang voor zo’n 1200 asielzoekers realiseren. Het COA is daarover in gesprek met de gemeente en GGZ over de mogelijke vestiging van de opvanglocatie op het Annaterrein.

De gemeente wil onder strikte voorwaarden haar medewerking hieraan verlenen. De voorwaarden zijn dat de opvang maximaal 10 jaar duurt en dat er maximaal 1200 asielzoekers geplaatst kunnen worden.

De komende tijd overleggen het COA en GGZ of zij tot een overeenkomst kunnen komen. De gemeente stelt de voorwaarden waaraan het COA moet voldoen. Pas als er een overeenkomst is getekend en het COA heeft ingestemd met de voorwaarden van de gemeente is het zeker dat er een opvanglocatie komt.
Zodra duidelijk wordt dat het COA een opvanglocatie kan realiseren op het St. Annaterrein, wordt er een informatiebijeenkomst met het COA, GGZ en de gemeente georganiseerd. Naar verwachting is hier rond de zomer meer duidelijkheid over.

Het COA is momenteel in heel Nederland op zoek naar nieuwe locaties. De extra capaciteit is nodig, vanwege aflopende bestuursovereenkomsten met andere gemeenten, een lichte stijging in de instroom binnen de opvang – als gevolg van het besluit van de staatssecretaris van Justitie om bewoners uit de gemeentelijke noodopvang recht te geven op opvang in COA-locaties – en een daling in de uitstroom.
Provincie:
Tag(s):