donderdag, 14. januari 2010 - 9:07

Mogelijk parkwachters in het Noorderplantsoen

Groningen

Mogelijk komen er parkwachters in het Noorderplantsoen. De gemeente gaat dat met de politie onderzoeken. Groningen heeft nu nog geen parkwachters.

Het Noorderplantsoen wordt voor steeds meer Stadjers een centrale leefplek, stelt de gemeente. Een toenemend aantal inwoners gaat er naartoe om te sporten, zonnen en picknicken. 'De gebruikers gaan aan het eind van de dag of avond weer naar huis', constateert de gemeente. 'Maar omwonenden blijven wel tegen de rommel aankijken of hebben last van de bezoekers die huiswaarts gaan, al dan niet vrolijk van de genuttigde alcohol.'

Wildplassen
Naar aanleiding van een bijeenkomst met omwonenden heeft de gemeente afgelopen zomer een aantal maatregelen in het plantsoen genomen. Er kwamen mobiele afvalbakken op de hotspots. De afvalbakken werden vaker geleegd. Er was een proef met een glasbak. En er kwam een mobiele wc om wildplassen te voorkomen, ook als proef.

Maar volgens de gemeente moet er meer gebeuren. 'Het toenemende gebruik van het Noorderplantsoen vraagt om structurele oplossingen ten aanzien van sociale- en verzorgingsaspecten', aldus het college van burgemeester en wethouders. Er komt een projectgroep van de gemeente en de politie die over de rommel- en overlastproblematiek gaat nadenken. Die projectgroep gaat ook de mogelijkheid onderzoeken van het aanstellen van parkwachters in het plantsoen. Dat zou kunnen in het kader van een werkgelegenheidsproject.
Provincie:
Tag(s):