zondag, 25. juli 2010 - 13:01

Mogelijke coniferenpyromaan Mijdrecht opgepakt

Mijdrecht

Via Burgernet is in de nacht van zaterdag op zondag een persoon aangehouden op verdenking van brandstichting aan de Maansteen. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt. De politie onderzoekt of de persoon betrokken is bij de reeks branden van conifeerhagen, schuttingen en kliko’s die in Mijdrecht sinds mei hebben plaatsvonden.

Ook in de afgelopen nacht was het weer raak en had de brandweer het druk met drie buitenbranden, waarvan twee coniferenbranden.

De eerste melding kwam om 00.10 uur. Op de kruising Bozenhoven/Viergang was een coniferenhaag in de brand gestoken. Ook het huis liep veel schade op. De tweede melding kwam rond 2.30 uur van de Agaat, Ook hier ging het om een coniferenaag. Bij deze brand bleef de schade beperkt.

In de wijk Hofland Noord rook een agent een minuut of twintig later weer een brandlucht. Al snel bleek dat het om een papieren zak ging op de Maansteen. Daar werd rond 3.00 uur ook de verdachte aangehouden. Zijn uiterlijk kwam overeen met het signalement dat verspreid was via Burgernet.

Opvallend is dat de verdachte afgelopen donderdag de 1-1-2-melder was van de brand op de Botdrager. Daar werd ook een coniferenhaag in brand gestoken.
Provincie:
Tag(s):