vrijdag, 25. juni 2010 - 10:22

Mogelijke liquidatie voorkomen door aanhouding Britten

Amsterdam

Rechercheteams van de politie Amsterdam-Amstelland hebben na onderzoek en ondersteuning van arrestatieteams op donderdag 10 juni zes Britten aangehouden. De verdachten zijn in de leeftijd van 37 tot 62 jaar oud.

De aanhoudingen waren het gevolg van een kortstondig onderzoek naar aanleiding van een mogelijk op handen zijnde liquidatie. Uit informatie van de Britse autoriteiten bleek dat er tussen twee criminele groepen uit Liverpool een vete aan de gang is waarbij over en weer al meerdere slachtoffers zijn gevallen.

Tijdens de aanhoudingen en huiszoekingen werden drie automatische geweren, een revolver, een pistool en bijbehorende munitie aangetroffen.
Het is vooralsnog niet duidelijk wie het beoogde doelwit was.

Vanwege de gevaarzetting werden alle aanhoudingen door de arrestatieteams uitgevoerd. Twee verdachten werden op straat, drie bij een zogenaamde autoprocedures en één in een woning overrompeld. Twee van de aangehouden verdachten zijn vorige week maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Beiden, respectievelijk 37 en 45 jaar oud zijn in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):