donderdag, 15. april 2010 - 10:43

Motorambulance aangereden

Alkmaar

Rond 10.15 uur vond er woensdagochtend op de N508, het verlengde van de Nollenweg, een aanrijding met letsel plaats waar een motorambulance bij betrokken was.

De 33-jarige motorrijder uit Hoorn was met zwaailicht en sirene op weg naar een spoedmelding in Heerhugowaard. Hij kwam uit de richting van Alkmaar en wilde vanaf de N508 linksaf slaan en de N242 oprijden in de richting van Heerhugowaard.

Hij reed langzaam door rood licht. Enkele auto’s uit tegenovergestelde richting die op de middelste rijbanen reden stopten voor de ambulancemotor maar deze werd over het hoofd gezien door een 63-jarige automobilist uit Heerhugowaard die over de rechterrijbaan in de richting van Oudorp reed.

De motorrijder reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen de linkervoorzijde van de auto en kwam op het wegdek ten val. Hij liep hierbij een breuk in zijn schouder op maar was nog aanspreekbaar.

Hij en de automobilist werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motorrijder werd daar behandeld en is ter observatie opgenomen. De automobilist mocht na onderzoek naar huis.

De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten total loss en de politie stelt een nader onderzoek in. Het spoedgeval waar de motorrijder naar op weg was kon op een normale manier door een andere eenheid worden overgenomen.
Provincie:
Tag(s):