donderdag, 8. april 2010 - 17:40

Motorjacht overvaren door binnenvaartschip

Papendrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) onderzoekt de aanvaring tussen een binnenvaartschip en een motorjacht op de Beneden-Merwede bij Papendrecht op donderdag 8 april, omstreeks 14.15 uur.

De twee opvarenden van het jacht raakten te water maar konden door Rijkswaterstaat uit het koude water worden gered. De drenkelingen zijn met onderkoelingsverschijnselen naar een ziekenhuis overgebracht. Het pleziervaartuig is total loss.

Driehonderd meter benedenstrooms de Papendrechtse brug voer een lege binnenvaarttanker het ongeveer zeven meter lange motorjacht van achteren aan. Beide schepen voeren stroomafwaarts, richting Rotterdam. Aan boord van het jacht bevonden zich een 60-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Dordrecht die door de aanvaring te water raakten. Doordat de hulpverlening snel op gang kwam konden de drenkelingen na ongeveer vijftien minuten door de bemanning van een Rijkswaterstaatvaartuig uit het water worden gered. Per ambulance werden ze naar het Dordtwijkziekenhuis overgebracht. De man en de vrouw vertoonden onderkoelingsverschijnselen en de vrouw had ook veel water binnengekregen. Behalve Rijkswaterstaat waren ook de brandweer, ambulance en politie snel ter plaatse.

De Waterpolitie van het KLPD onderzoekt het ongeval. In een eerste reactie van de schipper tegenover de Waterpolitie verklaarde deze het jacht niet gezien te hebben.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):