donderdag, 8. juli 2010 - 20:59 Update: 08-07-2014 1:03

MSD schrapt ruim 2.000 banen bij Organon in Oss

Oss

"CNV Vakmensen gaat niet zomaar akkoord met de mededeling van MSD, dat er bij Organon in Oss ongeveer 2.175 banen verdwijnen.", zegt Jelle Loosman, bestuurder van CNV Vakmensen donderdag.

"Organon is een bedrijf dat voorop loopt als het gaat om research en product ontwikkeling in de farmacie. Het bedrijf is van groot belang voor de Nederlandse economie. Wij accepteren het niet dat al die mensen, die dit bedrijf zo groot hebben gemaakt, zomaar op straat worden gezet."

Loosman benadrukt de impact van het nieuws voor de werknemers: "Juist in deze economisch moeilijke tijd is de klap enorm. Zoveel mensen in de regio krijgen nu te horen dat ze hun baan verliezen." De bestuurder geeft aan alles in het werk te zetten om tot goede oplossingen te komen: "Wij gaan met MSD en met alle mogelijke partijen in gesprek om tot een goede oplossing te komen. De politiek zal zich hier ook mee moeten bemoeien. We weigeren te accepteren dat al deze mensen zonder werk komen te zitten. Het is een te zware slag voor de Nederlandse kennis economie."
Categorie:
Tag(s):