zaterdag, 27. maart 2010 - 14:27

Muis en Leeuw terug in het theater

Middelburg

Na een afwezigheid van 9 jaar komen Muis & Leeuw weer terug in het theater.

Vanaf 1993 tot 2002 werden Muis & Leeuw een begrip binnen en buiten Zeeland. Ooit begon dit duo met de voorstelling “Twee vingers in de pap”geschreven en geregisseerd door Josien de Graaf. Deze voorstelling is meer dan 240 keer gespeeld in zowel Nederland als België op scholen en theaters.

Na het verdwijnen van de theatergroep “’t Hondje van de Ruyter” maakten Muis & Leeuw een doorstart met de voorstelling “Het duizend bomenbos”. Ook deze voorstelling werd wederom een groot succes. Sinterklaas werd jaarlijks door het duo binnengehaald in Middelburg en op feesten en braderieën waren Muis en Leeuw graag geziene gasten.

Bij Omroep Zeeland kregen Muis en Leeuw wekelijks een radio en televisie programma. Er volgden nog een aantal Sinterklaasvoorstellingen en liedjesprogramma’s waaronder “De muzikale Dierenexpress” en “Feest met Muis en leeuw” die volle schouwburgen trok. In 2000 speelden ze voorstelling “De zeven heldendaden van Muis en Leeuw”, waarin wederom het thema vriendschap centraal stond.

Nog steeds weten veel mensen de gevleugelde opmerking. “Het is leuk, het is erg leuk, het is te leuk, het is veel te leuk!!!
Muis en leeuw zongen daarnaast een aantal cd’s vol en er kwamen verschillende videobanden op de markt met de avonturen van Muis en Leeuw.

Vanwege de grote belangstelling, die het afgelopen jaar ontstond na het herhalen van de avonturen van Muis & Leeuw bij Omroep Zeeland televisie, konden we er niet meer omheen en hebben besloten om de draad opnieuw op te pakken en het theater in te gaan.

Muis & Leeuw zijn weer voor ’t eerst te zien in Zeeland op Koninginnedag 30 April om 14.00 uur op de markt in Middelburg.
Provincie:
Tag(s):