donderdag, 27. mei 2010 - 13:22

Mulitidisciplinaire controle Nieuwe Pekela

Nieuwe Pekela

De politie heeft woensdag samen met een groot aantal partners een uitgebreide verkeerscontrole gehouden aan twee zijden van de N366 bij Nieuwe Pekela. De controle was onderdeel van het project ‘N366 veilig’. Bij de controle zijn in totaal ongeveer 1300 auto’s gecontroleerd en zo’n 90 overtredingen geconstateerd.

De overtredingen bestonden onder anderen uit niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs, verlopen APK, gladde banden, overbelading en valselijk gebruik van handelskentekenplaten. Eén automobilist was onder invloed en van één automobilist is drugs in beslag genomen.

De belastingdienst scande alle kentekens in verband met mogelijke betalingsachterstanden. Er was 15 keer een hit en er is drie keer een auto in beslag genomen. De Voedsel- en Warenautoriteit constateerde één overtreding bij het vervoer van vlees.

De controle werd uitgevoerd door medewerkers van Regiopolitie Groningen, de Belastingdienst, de Douane, de Algemene Inspectie Dienst, de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst van het Wegverkeer, de Voedsel- en Warenautoriteit en de Wegenwacht.
Provincie:
Tag(s):