donderdag, 13. mei 2010 - 13:33

Muziek in klank en kleur

Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum en de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen organiseren op zondag 30 mei een bijzonder festival.

Bijna twintig Arnhemse muziekverenigingen geven acte de presence in het in het museumpark. Bezoekers worden verrast met uiteenlopende optredens: van harmonie en fanfare, showband, symfonie, accordeon, bigband, majorettegroepen en dansgroepen tot een trompetterkorps te paard. Bijzonder dit jaar is het optreden van Turkse en Hindoestaanse muziek- en dansgroepen.

Het moderne Entreepaviljoen en het uitgestrekte evenementenplein, het gezellige Zaanse Plein in het centrum van het museumpark, de werktuigenloods uit Goes met picknickplaats en de monumentale woonboerderij uit Hoogmade, vormen sfeervolle podia voor uiteenlopende optredens. Bij de Arnhemsche Federatie van Muziekgezelschappen zijn alle Arnhemse muziekverenigingen en majorettekorpsen aangesloten. Het programma begint om 10.30 uur en zal plm. 16.45 uur eindigen.

Verhalen, muziek en dans van immigranten
In het Openluchtmuseum is dit jaar de thematentoonstelling “Verhalen van immigranten” te zien in filmpaviljoens, historische gebouwen en in de nieuwe presentatie “Chinees restaurant Azië”. Op het festival Muziek in klank en kleur genieten bezoekers dit jaar ook van Turks/Arnhemse en Hindoestaans/Arnhemse muziek- en dansgroepen.
Provincie:
Tag(s):