vrijdag, 26. maart 2010 - 18:59

Mysterie rond Somalische peuter in koffer

Venlo

De opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht besteden maandag 29 en dinsdag 30 maart aandacht aan een mysterieuze zaak rondom een Somalische peuter in een koffer in Dongen.

Politie en Justitie maken zich zorgen over het welzijn van het kindje en roepen mensen nadrukkelijk op naar de programma's te kijken, want de politie is dringend op zoek naar getuigen en nieuwe informatie.


De zaak kwam aan het rollen toen een getuige zich bij de politie meldde. Zij had op maandagmiddag 25 januari tegen 14.15 uur een Somalische vrouw met een koffer gezien op de Julianastraat in Dongen. In het voorbijgaan hoorde zij het gehuil van een peuter dat uit de koffer kwam. Na enig aandringen van de getuige opende de Somalische de koffer en daarin zat inderdaad een kindje van circa 1 jaar oud, vermoedelijk een meisje. Juist toen de getuige hulp wilde inroepen, stapte de Somalische in een donkere SUV die vervolgens wegreed.

De getuige belde vervolgens de politie en ter plekke werd een onderzoek ingesteld. Dat leverde niets op. In de dagen daarna werd de zaak overgedragen aan een rechercheteam dat de Somalische vrouw uiteindelijk heeft opgespoord. Zij woont in een asielzoekerscentrum in Venlo, maar was op die bewuste maandagmiddag afkomstig van een bevriend Somalisch gezin in Dongen waar ze het weekend had doorgebracht. De vrouw is aangehouden geweest, maar bij haar werd geen peuter aangetroffen. Zij ontkent in alle toonaarden dat er een kindje in haar koffer heeft gezeten.

Uit het onderzoek werd wel duidelijk dat de vrouw op die 25e januari, nadat ze in de zwarte SUV was ingestapt, rond 14.40 uur bij een bushalte aan de Minister Goselinglaan de bus naar Tilburg heeft genomen. Vanaf het centraal station aan de Spoorlaan in Tilburg is de vrouw verder gereisd naar Venlo. De politie vraagt mensen die de Somalische vrouw met de koffer in Dongen hebben gezien, contact op te nemen met de politie op 0900-8844. In de uitzendingen van Bureau Brabant en Opsporing Verzocht op 29 en 30 maart worden meer details bekendgemaakt.
Provincie:
Tag(s):