woensdag, 30. juni 2010 - 22:23

N371 tussen Smilde en Hijkersmilde krijgt nieuw asfalt

Smilde

Van maandag 5 juli tot en met vrijdag 22 oktober 2010 voert de provincie Drenthe werkzaamheden uit aan de weg N371 vanaf de Polakkenbrug in Smilde tot de grens van de bebouwde kom van Hijkersmilde.

De weg krijgt onder andere een nieuwe asfaltlaag en nieuwe markering én wordt overal 6,30 meter breed. Ook gaat de situatie bij bruggen en kruisingen veranderen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in drie fasen uitgevoerd. Tijdens het werk zal zoveel mogelijk één rijbaan beschikbaar blijven. Het verkeer zal via de N371 en de ‘stille kant’ gesplitst worden in eenrichtingsverkeer.

In juli, september en oktober moet het doorgaande verkeer rekening houden met drie keer een gedeeltelijke afsluiting van de N371 gedurende twee dagen in beide richtingen. De eerste afsluiting vindt plaats van maandag 12 tot en met woensdag 14 juli aanstaande. De omleidingsroutes staan met borden aangegeven. De woningen en bedrijven blijven zoveel mogelijk bereikbaar en fietsers kunnen gebruik blijven maken van de fietspaden.
Provincie:
Tag(s):